Digitaal vergaderen voor VvE’s


VvE-board biedt een gebruiksvriendelijk platform waarmee ook digitaal vergaderd kan worden. De agenda en de stukken worden klaargezet op VvE-board door het bestuur, het bestuur kan voorstel-besluiten voorleggen in VvE-Board.

Volledig digitaal vergaderen óf een fysieke VvE-vergadering voorbereiden. Het kan allebei met VvE-board.nl.

Probeer VvE-board 1 maand gratis

Online vergaderen met de VvE of de VvE vergadering voorbereiden
Digitaal vergaderen met de VvE


Noodwet voor VvE’s


De ministerraad en de Staten Generaal hebben al ingestemd en de noodwet wordt nu (mei 2020) voorbereid voor de Tweede Kamer. De noodwet geeft VvE’s de mogelijkheid om de goedkeuring van het jaarverslag uit te stellen en om digitaal een ledenvergadering te houden, al was dat laatste al sinds 2017 toegestaan.

Wel gelden enkele juridische waarborgen rond het digitaal vergaderen en digitaal stemmen. VvE-board voldoet aan die waarborgen. Lees in onze blog hoe dat zit.

Volledig digitaal vergaderen


Met VvE-Board kun je volledig digitaal vergaderen (zonder papier, zonder fysieke bijeenkomst) óf een fysieke vergadering (zonder papier, met fysieke bijeenkomst) begeleiden. Of, een combinatie daarvan en dat sommige leden de stukken zelf willen printen en meenemen de vergadering in. Lees verder op onze support-pagina: ”Vergaderen (fysiek en digitaal)”.


Onze VvE software voldoet aan de juridische waarborgen, zodat eenvoudig formele besluiten kunnen worden genomen als het normale quorum wordt gehaald. Simpel. Effectief.Digitale VvE vergadering mét of zonder videobellen

VvE-vergaderen met of zonder videobellen


Vergaderen met VvE-board kan zowel met of zonder videobellen, dus met of zonder Skype, Zoom of Teams. Vaak zijn niet alle leden digitaal-kundig genoeg om ook te video-bellen. VvE-board zorgt voor de identificatie (wie is wie) en authenticatie (is degene echt degene). Voordeel is dan dus ook dat leden al voor de vergadering kunnen hebben gestemd, vragen gesteld en beantwoord gekregen. Dat is even wennen, maar zeer effectief.Vragen stellen en beantwoorden


Een van de belangrijke kenmerken van een ALV is dat leden ‘open’ en ‘transparant’ vragen kunnen stellen en het bestuur antwoorden kan geven. Met VvE-Board heb je ook die transparantie, omdat alle leden vragen kunnen stellen via ‘reacties’ op voorstellen voor besluiten, net als in een forum op het internet. VvE-board zorgt er voor dat reacties niet aangepast kunnen worden; ook niet door het bestuur.

Transparant vergaderen met de VvE
Probeer VvE-board zelf uit


VvE-board is laagdrempelige VvE-software en bovendien laaggeprijsd.